Tuesday, November 20, 2012

Güvenilir Hosting Lazım

Öncelikle sizlere hosting konusundan bahsetmek istiyorum. Hosting, Barındırma anlamındadır ve Web sitenizi yayınlamak için elinizde olan sayfalar, resimler dokümanlar gibi internetteki kullanıcıların erişebilmesi için bir bilgisayarda tutulup yayınlanmasıdır. Web sitelerine ait bu dosyaları saklayan ve kullanıcıların erişimine sunan bu bilgisayarlara Web Sunucusu adını veriyoruz. Bu verileri saklayıp yayınlayan sisteme de Web hosting adı veriliyor.
Birçok farklı hosting paketi bulunmaktadır. Yüzlerce firma internet piyasasında bu işi yapıyor. Tabi hosting temel özellikleri ve fiyatını arttıran birçok faktör var. Hosting depolama alanı, trafik (bant genişliği), işletim sistemi(Windows, Linux, Unix, FreeBSD… vb), Veritabanı (MySQL, MsSQL… vb), Admin kontrol paneli(Cpanel, Plesk… vb), SSL Güvenlik Sertifikaları (VeriSign, Thawte… vb) ve son olarakta Server Side Scripts (ASP.NET, PHP, ASP) gibi özellikler hosting ücretlerini arttırabilir. Seçilen paketlere göre fiyatlarda farklılıklar görülebilir.
Bazı barındırma türlerine örnek gösterecek olursak;
Türkiye’de bu işi yapan birçok firma bulunmaktadır, Avrupa’da Hosting sistemleri Türkiye piyasasına göre daha ucuz olabiliyor. Altyapı olarakta bizden çok gelişmiş oldukları için bizlere Avrupa’da iyi hizmet verebiliyorlar. Ancak TR Lokasyon barındırma hizmeti düşünüyorsanız eğer sizlere bu konuda elbette önerilerim olacaktır.
Alastyr.com firması sizlere birçok olanağı sunuyor. Limitsiz hosting fırsatını ayaklarınıza kadar getiriyorlar ve fiyatları da herkesin bütçesine uygun olacak şekilde hazırlanmış. Sizlerde kendinize ait kişisel bir web sitesi olsun istiyorsanız Alastyr altyapısında limitsiz hosting ya da daha ileri düzey bir paket alarak yayın hayatına geçebilirsiniz.
Ayrıca sizlere domain yani Alan adından bahsedelim. Bir web sitesine internet üzerinde verilen isme biz domain diyoruz. Sizlerin bir Alan adı yani domaini yoksa web sayfasına IP adresi sayesinde ulaşılıyor. Örnek verecek olursak; şuanda sitemiz üzerinde dolaşıyorsunuz ve site adımız ertandonmez.com. Domainler IP adresi dediğimiz sunucu ve serverların birbirlerini tanıması işlevini sağlamaya yarayan numara sistemlerinin basitleştirilmiş bir çeşididir. Domain şuanda dünyada her ülkede satılmaktadır. Her ülkenin kendi uzantısı bulunmaktadır. Sizlerde kendinize ait bizler gibi domain alabilirsiniz. Bu domain satan firmalar birçok hizmeti de sizlerin ayağına sunmaktadırlar. Domainler en az 1 en fazla 10 yıl kaydedilebilir. Türkiye’de domainler ODTÜ tarafından yönetilip tahsis ediliyor. En fazla tescil süresi 5 yıldır.

No comments: