Saturday, November 3, 2012

Hosting Hakkında

Başta Google olmak üzere arama motorları web sitesi sahipleri için çok önemli. Çünkü her web sitesi sahip olduğu trafiğin oldukça büyük bir çoğunluğunu arama motorlarından sağlıyor. Arama motorları eşsiz bir ziyaretçi kaynağı olduğu için SERP sıralamasında üst sıralarda bulunmak web sitesi sahiplerinin başlıca amaçları arasında yer alıyor. Peki web sitemizi nasıl üst sıralara taşıyacağız? Bir web sitesinin arama sonuçlarında üst sıralarda olmasını sağlayan birçok etken var. Bu yazıda sadece seçtiğiniz hosting çözümünün önemine değineceğiz.

Hosting, web sitelerinde yayınlanması istenilen verilerin, belgelerin veya görsellerin bu iş için özel olarak üretilen, yüksek internet hızına sahip bilgisayarlarda barındırılması işlemidir.

SEO Hosting nedir?

SEO Hosting, her web sitenizi farklı C-CLASS IP adresleri üzerinde barındırmanıza olanak tanır. Biraz daha detaylandıracak olursak, birden fazla web sitenizi aynı sunucu üzerinde barındırdığınızı farzedelim. IP adresleri 5.2.80.10-11-12 gibi sıralı olacağı için, aynı sunucuda bulunan diğer sitelerinize verdiğiniz bağlantılar %100 etkili olmayacaktır. Çünkü bu sıralı IP adreslerinin aynı sunucuda olduğu aşikârdır. SEO Hosting ile her web sitenize farklı c-classlarda bulunan IP adreslerini atayarak siteleriniz arasında sağlıklı bağlantı paylaşımı yaparsınız.

SEO Hosting hizmetinin amacı

SEO Hosting sadece paravan sitelerinizi barındırmanız içindir. Bu hizmette standart hosting planlarına nazaran daha kısıtlı kaynak tüketim hakkı (CPU) verilmektedir. Yüksek önem arz eden web sitelerinizi her zaman için VPS, VDS, Kiralık Sunucu gibi daha özel çözümler kullanmanız daha iyi olacaktır.

Biraz daha detaylandıralım. Aynı veya benzer içeriğe sahip sitelerden bağlantı almanın oldukça etkili olduğunu artık bilmeyeniniz yoktur. Basit bir örnekle özetleyecek olursak, bir konuda bilgiye ihtiyacınız olduğunda konu hakkında bilgi sahibi – otorite olmuş bir kişiye mi danışırsınız, yoksa konu hakkında bilgi sahibi olmayan bir kişiye mi danışırsınız? 3 kişi sohbet ediyorsunuz diyelim, karşınızda bir doktor, bir de bankacı arkadaşınız var. Hastasınız ve kendinizi iyi hissetmiyorsunuz, derdinizi doktor arkadaşınıza mı anlatırsınız yoksa bankacı arkadaşınıza mı? İkisi de farklı şeyler söylerse hangisini dikkate alırsınız? Eğer aklınızdan zorunuz yoksa doktor arkadaşınızın dediklerini dikkate alırsınız. Arama motorları da aynı mantıkta çalışıyor, her zaman için aynı içeriğe sahip web sitelerinin tavsiyelerine daha çok kıymet veriyor. Sizinle aynı içeriğe sahip web sayfalarından bağlantı almanız da olası bir iş değil, çünkü hiçkimse rakip web sayfasının reklamını kendi sitesinde yapmaz. Geriye kalan tek yol ise kendi içerik sitelerimizi oluşturmak. SEO Hosting ise bu içerik siteleri için mükemmel bir altyapı sağlıyor.

SEO Hosting kullanmanın avantajları

  • SEO Hosting hizmetinin en büyük avantajı sitenize aldığınız bağlantılardan %100 verim elde etmenizdir.
  • Paylaşımlı hosting hizmetinde sizinle aynı IP adresi üzerinde zararlı olarak nitelendirilebilecek web sitesi bulunuyor ise aynı IP adresi üzerinde bulunduğunuz için sizin de bu etiketten etkilenmeniz muhtemeldir, fakat ayrı IP bloğunda olduğunuz zaman bu riski ortadan kaldırmış olursunuz, işinizi garantiye alırsınız.
  • SEO Hosting aslında bir Bayi/Reseller hosting çözümü olduğu için, birçok web sayfasını tek bir kontrol paneli üzerinden kullanmak zamandan tasarruf etmenizi sağlıyor. SEO Hosting hizmeti varken artık farklı hosting firmalarından hosting hizmeti almak ve hepsini takip etmeye çalışmak hiç mantıklı bir yol değil.

SEO Hosting satın alırken nelere dikkat edilmeli

Hizmet aldığınız sunucunun lokasyonu önemlidir. Eğer Türkçe içerikli bir web sayfası için hizmet satın alıyorsanız Türkiye lokasyonlu sunucuları tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Hizmet aldığınız şirketin yüksek uptime değerlerine sahip olması, web sitenizin sürekli erişilebilir durumda olabilmesi için büyük önem arz eder.

Alastyr‘dan SEO Hosting hizmeti satın almak isteyen ziyaretçiler için özel bir indirim kuponu var! Sipariş esnasında "8EC9JHK92Z" kodunu girerek %10 tek seferlik indirime sahip olabilirsiniz.

No comments: