Monday, July 2, 2012

Angry Birds'ün yapımcısı Rovio'nun yeni oyunu Amazing Alex'e dair detaylar belli olmaya başladı. Yapımın çıkış tarihi ve yayınlanan tanıtım videosu haberimizde.

Yolculuğuna ilk etapta mobilde akıllı telefonlarla başlayarak sektöre adeta yeni bir soluk kazandıran Angry Birds, kısa sürede beklentilerin de ötesinde bir başarı elde edince bilgisayar sürümü çıkarılmıştı. Çeşitli versiyonlarıyla adetaeğlencenin yeni adresi olmayı başaran yapım, oyunun geliştiricisi Rovio'ya büyük orada bir finansal gelir kazandırdı.

Tek bir çalışma ile adeta turnayı gözünden vuran firma benzeri bir başarıyı elde etmek için farklı yapımlara yöneldi. Mayıs ayında duyurduğumuz haber ile "Amazing Alex" adında yeni bir oyun çıkartacağını söyleyen Rovio konu hakkında ilk bilgileri paylaştı.



 Fizik kurallarının geçerli olduğu uygulamada verilen nesneleri kullanarak belirtilen görevleri yerine getirmeye çalışıyorsunuz. Aynı Angry Birds'teki gibi sade, dinamik ve eğlenceli bir arayüze sahip oyunla ilgili ilk detaylar şu şekilde. Amazing Alex iOS ve Android işletim sistemlerini kullanan tablet ve akıllı telefonlar için çıkarılacak. Genel yapı itibariyle görselliğin ve sosyal içeriğin ağırlıkta olması beklenen yapımın 100 bölümden oluşması bekleniyor. Asıl farklılık ise içerisindeki 35 adet interaktif öğe. Bölümlere entegre edilen nesneler ile yapacağınız tercihler doğrultusunda oyunun gidişatını değiştirebiliyorsunuz. Yani Amazing Alex'te belirli bir senaryo yerine oyuncu seçimlerine dayanan bir sistem benimsenmiş. Bu sayede daha canlı bir akışın oluşması sağlanırken eğlencenin de artması hedefleniyor.

Bakalım Temmuz ayında görücüye çıkacak Amazin Alex Rovio'nun yüzünü güldürebilecek mi.